Het was 1945, na het koninginnefeest toen er in Drumpt een optocht werd gehouden. Na deze gezellige en warme dag werd er door de boerengarde nagepraat in het plaatselijke café, “De Roskam”. Toen de stemming er na wat borrels lekker in zat, werd het idee geboren om een rijvereniging te gaan starten. En zo was de start van LRV De Roskam een feit.

Aanvankelijk werd er vooral buiten gereden, zoals dat in die tijd gewoon was. Maar vanaf 1979 ontstond de luxe situatie dat de rijvereniging een binnenrijbaan kreeg. En al gauw groeide de vereniging uit tot een grote en aanzienlijke rijvereniging in de Betuwe. In deze florerende tijd was de Roskam echt een grote vereniging waar niet alleen werd paardgereden, maar vooral ook het gezellig samenzijn centraal stond. Er werden veel paard gerelateerde evenementen georganiseerd, maar er was ook een heuse eigen toneelvereniging, die jaarlijks een voorstelling gaf.

Tijden veranderen en deze activiteiten behoren tot de mooie herinneringen. Maar het rijden is gebleven. Er worden nog steeds veel lessen gegeven. Dresuur, springen, mennen en bixielessen . Het staat tegenwoordig allemaal op het programma. En de Evenementen zijn ook nog steeds een vast onderdeel van onze vereniging. Regelmatig organiseren we clinics, leuke en bijzondere lessen en natuurlijk in September de Roskamse Paardendagen. Een groot festijn, dat ruim twee weken duurt en waar alle disciplines aan bod komen.